Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"4η Αυγούστου σήμερα/Μέρες του '36"

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013
από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 12:30 π.μ.
Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός", Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή 


Mε αφορμή την επέτειο της επιβολής της Δικτατορίας Μεταξά, μια συζήτηση για τo καθεστώς της 4ης Αυγούστου και την ιδεολογία του «Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού» με ειδική αναφορά στα γράμματα και τις τέχνες.
Συμμετέχουν με σύντομες εισηγήσεις:
οι ιστορικοί Φίλιππος Kάραμποτ και Νίκος Σκοπλάκης,
oι θεατρολόγοι Βαρβάρα Γεωργοπούλου και Ευδοκία Δεληπέτρου
και ο χορογράφος Κωνσταντίνος Μίχος.
Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου "Μέρες του '36". 
-Η εκδήλωση θα εγκαινιάσει την ταράτσα (Eίσοδος ελεύθερη)

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10-17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/07
18:30 “Ανταλλακτικό Παζάρι βιβλίου πλατείας Συντάγματος”

 
















21:00 "Όταν Γη και Φύση χαρίζουν Έμπνευση και Τέχνη"

Ένα Δρώμενο με Μουσική, Κίνηση και Λόγο. Αφιέρωμα στην έμπνευση που χαρίζει η Φύση ανά τους αιώνες σε  συνθέτες, χορογράφους, ποιητές και τραγουδοποιούς.

Σύλληψη-Επιμέλεια: Σπύρος Παπαθεοδώρου
Χορογραφία: Αλεξάνδρα Μπαρή
Κατασκευή κοστουμιών: Αλεξάνδρα Μπαρή και Μαρίνα Κεχαγιά





Συντελεστές:
Τάνια Σικελιανού: Βιολί,
Σπύρος Παπαθεοδώρου: Πιάνο
Θέλμα Καραγιάννη: Τραγούδι
Ευγενία Στεφάνου: Χορός
Δώρα Θωμοπούλου: Απαγγελία


Η εκδήλωση θα λήξει με δεξίωση στο Φουαγιέ, με σπιτικά κεράσματα, που θα προσφέρει όποια και όποιος μπορεί.
Μαζί, μαθαίνουμε να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας,
χτίζοντας οριζόντιες δομές αυτοοργάνωσης!
Κανένας μόνος του, τώρα και ποτέ, γιατί ο άνθρωπος είναι πάνω από τα χρήματα!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/07
21:00 Τα τρωκτικά live


Μέσα απ τους υπονόμους, βρωμώντας γκλίτερ, υστερία και χαρά, τα Τρωκτικά αναδύονται για μια βραδιά μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα (κάπως). Αδελφές και αδελφές, ακολουθείστε τα για μια βραδιά λατρείας
κάτω απ το αγαπητικό βλέμμα της Παναγίας των Αρουραίων. Στη Λειτουργία θα συμμετάσχουν οι Picky&the Hawk, που με το DJ setτους θα ροκανίσουνε τα αυτιά μας, ενώ ο Great Garbie θα ετοιμάζει τη σημαία φούστα του, και οι Στέργιος Σκώτος & Λεγεών θα παίξουν για πρώτη φορά live τα synthrecitationκομμάτια που έγραψαν ονειρευόμενοι μια σχολική γιορτή του 2821.

Λάιν απ:
Τα Τρωκτικά
Στέργιος Σκώτος & Λεγεών
The Great Garbie
Picky & The Hawk


ΣΑΒΒΑΤΟ 13/07
21:30 Όπερα THREE GRACES  με τους Cafe Antarsia Ensemble και Artemis  Schwebel

Όπερα της Ruth Margraff, Greek/Ottoman tavern opera, εμπνευσμένη από τα έργα του Ν. Καζανζακη: Ο καπετάν Μιχάλης- Ελευθερία ή θάνατος.

Σκηνοθεσία, κατασκευή προβολής κινουμένων σχεδίων: Artemis Schwebel
Ερμηνία-Εκτέλεση: Cafe Antarsia Ensemble

Οι Cafe Antarsia Ensemble, παίζουν ενα nouveau gypsy rock με ρίζες στο Ελληνικό μπλουζ, το ρεμπέτικο, αραβικά κρουστά, και Αμερικανα Καμπαρε. Οι CAFE ANTARSIA ENSEMBLE, εχουν δημιουργηθεί, απο τον Νικο Brisco, τον Ελληνο-Τεξανο (κιθάρες, μπουζούκι, μπαγλαμα, τραγούδι,), οφημισμένος στο Νταλλας και ηγείται των Fever in the Funkhouse και τη Ruth Margraff (ακορντεόν, φωνή), της οποίας οι ριζοσπαστικές όπερες εχουν ταράξει τις πύλες του θεάτρου σε ολο το κόσμο.

Ο Artemis  Schwebel: Ζωγράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης, blogger, του οποίου το βιβλίο The Self in New York, περιέχει 250 έργα ζωγραφικής,12 ταινιες και 7 χειροποίητα ημερολόγια, και περιέχει το κεφάλαιοMy Hellenic Self in New York το οποίο αποτελεί ενα έπος Ε.λληνισμου, δημιουργημενο στη Νεα Υόρκη και δειγμενο στις ανώτερες γκαλερί εκειΟι 2 σειρές ζωγραφικής ΟΔΥΣΣΕΑΣ, η πρωτη σειρά δημιουργημενη στη Νεα Υορκη, και η δεύτερη ειναι καμωμένη εδώ στο Αρδηττο, και συμπεριλαμβάνει και το Καλλημαρμαρο στη θεματικη του. Το προγράμμα που θα δείτε εινα ιδέα και σκηνοθεσία του καλλιτέχνη.

->  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα 13/7/13 παρουσίαση της όπερας THE THREE GRACES, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για τεχνικούς λόγους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση
Εκ μέρους της Ομάδας λειτουργίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/07
15:00 – 18:00 2ος Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων Έκφρασης & Δημιουργικής Επικοινωνίας,
στον 1ο όροφο του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός
Εμψυχώτρια: Χαρά Αλεξάκη, Δραματοπαιδαγωγός,   (ΠΕΟ6, M.EdDrama & the Creative Arts in Education).

Θέμα:   «Άφησέ με… να ‘ρθω μαζί σου»
Περίληψη:
Ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση με σένα και τον άλλο, σε ένα δρόμο με στάσεις, που επιφυλάσσει απροσδόκητες συναντήσεις και εκπλήξεις. Κάτι σαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά. Οι καλεσμένοι εμψυχώνονται να αφουγκραστούν το παιδί  μέσα τους και τον άλλο, το συνταξιδιώτη τους, σε ένα πλαίσιο με κανόνες κοινά αποδεκτούς. Δοκιμάζουν τις αισθήσεις τους, τη φαντασία τους, την ανάγκη να παίξουν μαζί, να πειραματιστούν,  να ονειρευτούν,  να νοιώσουν την εσωτερική και εξωτερική μουσική των πραγμάτων και να την εκφράσουν ελεύθερα. Με αφορμή μια νότα, ένα παραμύθι ή ένα ποίημα, κ.ά., αναδημιουργούν τις μικρές τους ιστορίες, χωρίς σκηνικά ή άλλα υλικά εμπόδια. Κινούνται αυτόνομα στο χώρο που τους δίδεται, αφήνοντας τα δικά τους ίχνη, διαπλέκονται, αυτοσχεδιάζουν και στο αλώνι του μεγάλου κύκλου συναντιούνται για να μοιραστούν τα δώρα της κοινής τους εμπειρίας. Απαραίτητη προϋπόθεση η διάθεσή τους να ταξιδέψουν για λίγο κάπου αλλού, κάπου όπου το παιχνίδι επιτρέπεται, σα να ήταν στο σπίτι τους και ταυτόχρονα μακριά απ΄ αυτό. Γιατί, «Η ποίηση είναι σαν ένα είδος σκασιαρχείο, σαν ένα όνειρο μέσα στο όνειρο της ζωής, ένα αγριολούλουδο που φύτρωσε ανάμεσα στο στάρι», όπως σημειώνει ένας παιδαγωγός.

Τεχνικές λεπτομέρειες για τα εργαστήρια:
Τα εργαστήρια, είναι 4 για κάθε κύκλο,  (30/6, 7/7, 14/7 και 21/7/2013) έχουν διάρκεια 3 ωρών το κάθε ένα, ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να είναι maximum 20, από εφηβική ηλικία  & πάνω, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ειδικών γνώσεων ή όποιας άλλης διαχωριστικής γραμμής. Η ενδυμασία τους πρέπει να επιτρέπει ελευθερία στις κινήσεις τους και καλό είναι να φέρουν μαζί τους ένα μεγάλο φουλάρι ή παρεό, αντί χαλιού, για να κάθονται άνετα στο δάπεδο του επάνω άδειου χώρου, μαρκαδόρους, στυλό ή όποιο άλλο αντικείμενο δημιουργικής έκφρασης αγαπούν και κάλτσες, για τα πόδια, μιας και τα παπούτσια βγαίνουν στην είσοδο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν γραπτό μήνυμα στο cultivatingthearts@gmail.com, με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, καθώς την εμπειρία τους σε αντίστοιχες δράσεις, δίχως αυτό να είναι απαραίτητο και sms στο 6932456986.

18:00 Ανοιχτή Συνέλευση

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PROGRAM 10-17 JULY 2013

WEDNESDAY 10/07
18:00 "Exchange Book Bazaar of Syntagma"
21:00 "When Earth and Nature give inspiration and Art"

FRIDAY 12/07
21:00 THE TROKTIKA LIVE
LINE UP:
Stergios Skotos & legion
The Great Garbie
Picky & The Hawk

SATURDAY 13/07
21:30 Οpera  THREE GRACES  with  Cafe Antarsia Ensemble and Artemis  Schwebel

SUNDAY 14/07
15:00 – 18:00 2nd Cycle of experiential Workshops & Creative Communication,
at the 1st floor of Free Self-Managed Theater Embros
18:00 Open Assembly

The entrance to all events is free, whoever wants to come into contact with the area and its activities can come to the Open Meeting every Sunday at 18.00. For information about groups and work responsibilities, you can send an e-mail to: embrostheater0@gmail.com